50 cc Oksijen Emici (300 ADET)
%50
750,00 TL
1.500,00 TL
50 cc Oksijen Emici (300 ADET)
Oksijen emici, hava almayan bir ambalajda paketlenmiş oksijene duyarlı gıdalarda paket içerisindeki oksijeni emerek küf, yağ oksidasyonu, böceklenme, acılaşma gibi problemleri önlemede yardımcı ve ürünün raf ömrünü artırmaya yarayan mini saşe şeklinde ambalajlardır.
Oksijen emici içeriğinde temelde demir tozu içeren küçük bir pakettir. Ambalajlar dışarıdan paket içerisine oksijen ve nem geçişine izin veren fakat paket içerisindeki demir tozunun dışarı sızmasını önleyecek şekilde yapılmıştır. Oksijen emicilerin kuru gıdalarla teması uygundur. Gıdada kullanımı uygun olup, gıda ile hiçbir şekilde etkileşime girmez.
Oksijen Emici Nasıl Kullanılır?
Paketlemek istenilen gıda ürününün ambalajına ya da gıda ambalajının saklanacağı kavanoza yeterli miktarda atılarak paket ağzı(kavanoz kapağı) hava almayacak şekilde kapatılır. Kalan oksijen emiciler de derhal hava almayacak şekilde kapatılarak daha sonra kullanılabilir.
Oksijen Emici Hangi Tür Gıdalarda Kullanılır?
- Mercimek, nohut, fasulye, bulgur, pirinç, bakla, börülce, buğday, arpa gibi bütün bakliyat gruplarında böceklenmenin önlenmesinde kullanılabilir.
- Ay çekirdeği, yer fıstığı, ceviz, antep fıstığı, fındık vb. yüksek yağlı bütün kuruyemişlerde acılaşma, koku ve bayatlamanın önlenmesinde kullanılabilir.
- Makarna, noodle, kuru mantı, erişte vb. kuru gıdalarda böceklenmenin önlenmesinde kullanılabilir.
- Ekmek, yufka, kadayıf, lavaş, tortilla, glutensiz unlu mamuller, kurabiye vb. unlu gıdalarda küflenme, bozulma ve bayatlamanın önlenmesinde kullanılabilir.
- Cips, kraker, bisküvi, kek vb. atıştırmalıklarda bayatlamanın önlenmesinde kullanılabilir.
- Kahvaltılık gevrek, müsli, yulaf, çavdar vb. diyet ürünlerinde böceklenme ve bayatlamanın önlenmesinde kullanılabilir.
- Buğday unu, mısır unu, pirinç unu, kestane unu, nohut unu, mercimek unu, keçiboynuzu unu vb. hassas toz gıdaların böceklenmesini önlemede kullanılabilir.
- Kekik, fesleğen, nane, tane karabiber, pul biber vb. baharatların aromalarını korumada kullanılabilir.
- Gemlik zeytini, sele zeytini vb. su içermeyen zeytin çeşitlerinde küflenme ve acılaşmayı önlemede kullanılabilir.
- İncir, kayısı, üzüm, hurma gibi kuru meyvelerde böceklenmeyi önlemede kullanılabilir.
- Dondurularak ya da güneşte kurutulmuş meyve ve sebzelerde küflenmeyi önlemede kullanılabilir.
- Türk kahvesi, granül kahve, filtre kahve vb. kahve çeşitlerinde acılaşma ve nemlenmeyi önlemede kullanılabilir.
- Kakao, kakao tozu, çikolata vb. ürünlerde bayatlama, koku, acılaşmayı önlemede ve renk stabilitesini korumada kullanılabilir.
- Susam, çörek otu, hindistan cevizi gibi yağlı tohumlarda böceklenme ve acılaşmayı önlemede kullanılabilir.
- Pastırma, kuru et, beef jerky tarzı kuru et ürünlerinde küflenmeyi önlemede kullanılabilir.
-Kaşar, parmesan, keş vb. kuru peynir ürünlerinde küflenmeyi önleme amacıyla kullanılabilir. (Salamura beyaz peynir gibi sulu peynirlerde kullanılmaz ).
- Toz şeker, esmer şeker gibi şeker ürünlerinde nemlenmenin önlenmesinde kullanılabilir.
- Köpek ödül maması, kedi maması, kuş yemi ve büyük torbalarda alınan evcil hayvan mama ve yemlerini küçük paketlerde bozulmadan saklama amacıyla kullanılabilir.
- Bu ürünü ayrıca oksidatif kararmaya açık takı ürünlerinde, güvelenmeye açık hassas dökümanlarda ve tarihi eserlerde, ilaçlarda ve oksijenin zarar verebileceğini düşündüğünüz sıvı olmayan ürünleri korumada kullanabilirsiniz.
YENİLMEZ! SIVI GIDALARDA KULLANILMAZ! ÇOCUKLARDAN UZAK TUTUNUZ! KULLANDIKTAN SONRA ATINIZ!TOKSİK DEĞİLDİR. GIDAYA TEMASINDA SAKINCA YOKTUR.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
TAVSİYE EDİLEN ÜRÜNLER